50/50
50% Katoen / 50% modal

Modal is een natuurproduct, dat gemaakt is van de bast van een boom. Het werkt als een soort katoen veredelaar. Het neemt vocht beter op en is kleurvast en duurzaam.


46/46/8
46% katoen / 46% modal / 8% elastan

In dit materiaal is Elastan toegevoegd om de stof elastischer te maken. Het draag comfort wordt hiermee verhoogd.


Coolmax
Coolmax is materiaal dat transpiratievocht gemakkelijk laat verdampen, zodat het lichaam droog blijft. Het werd ontwikkeld voor sporters die maximaal moeten presteren. CoolMax bevat hoogtechnologisch materiaal uit speciaal ontworpen polyestervezel. De heeft deze stof een groter 'ademend vermogen' in vergelijking met natuurlijke stoffen (bv. katoen). Hierdoor kan het transpiratievocht sneller verdampen. Het helpt de lichaamstemperatuur constant te houden, is hygiŽnisch en werkt permanent.


Katoen
Katoen is sterk, slijtvast en goed vochtabsorberend. Als katoen niet warmer wordt gewassen dan 30 graden, zal de oorspronkelijke vorm en kleur het langst behouden blijven. Katoen is krimp- en kreukgevoelig.


Polyester
Polyester is een synthetische vezel en heeft een gering vermogen om vocht op te nemen. Je zweet dus meer in dit materiaal. Polyester kreukt nauwelijks en de stof verkleurt niet in indirect zonlicht. Ook heeft polyester een hoge slijtweerstand.