Over GI&DI

GI&DI is een italiaans familiebedrijf dat in 1984 is opgericht door Giuseppe Minin en zijn vrouw Lole. Het bedrijf heeft zich gespecialiseerd in technische sportkleding voor met name volleybal. Kenmerkend is de grote mate van flexibiliteit in kleuren, maten en modellen. Naast de sportswear voeren ze ook het private label Acquachiara wat met name gericht is op breisels en jassen. Tegenwoordig wordt het bedrijf gerund door de zonen Marcello en Matteo.


Over Gidion

GIDION (mengeling van GI&DI en Gideon, een veroveraar uit de Griekse Mythologie), is in 1993 opgericht als GI&DI Benelux door Han Abbing en Mark Meuleman. In het begin richtte GIDION zich vooral op de verkoop van het merk GI&DI Sportswear aan volleyballers.

In de loop van de jaren zijn daar GALA ballen, Active Ankle braces, TR2 kniebeschermers, Kelsyus Outdoor Recreational Products en Funtec Netsystemen bijgekomen. Al deze merken worden exclusief door GIDION vertegenwoordigd in Nederland of de Benelux. De verkoopkanalen zijn: rechtstreeks of via de detailhandel naar de eindgebruiker. GIDION is contractleverancier van de inkooporganisaties Garant, Intres en Euretco.

GIDION heeft zijn markt verbreed door zich niet alleen op volleybal te richten, maar ook op andere takken van sport. GI&DI heeft nu ook een lijn speciaal voor de korfballer. Funtec is een merk dat zeer bekend is in het beachvolleybal. Maar biedt ook systemen voor andere beachsporten zoals beachsoccer, beachhandbal, beachtennis, footvolley en beachminton. Bovendien zijn er materialen voor streetsoccer.

Onze missie: Het verkopen van producten ter verhoging van de kwaliteit van de vrijetijdsbesteding.